Держмолодьжитло є учасником робочої групи щодо забезпечення ВПО житлом

Під головуванням віце-прем’єр-міністра України – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук відбулася організаційна нарада робочої групи з питань реалізації прав на житло внутрішньо переміщених осіб.

Мета розпочатої роботи – напрацювати заходи із комплексного розв’язання житлового питання внутрішньо переміщених осіб.

Участь у нараді взяв голова правління Держмолодьжитла Микола Марчук.

Захід відбувся за участю народних депутатів України, представників міністерств, організацій, обласних держадміністрацій. Прозвучала інформація про наявні можливості забезпечення ВПО житлом. Аудит придатного для проживання внутрішніх переселенців житлового фонду необхідний для визначення наступних кроків у зазначеній сфері.

Держмолодьжитло здійснює ліцензовану діяльність через регіональні відділення на всій підконтрольній українській владі території нашої держави. Фонд має унікальний позитивний досвід реалізації житлових програм для різних категорій громадян.

Однією з пріоритетних груп клієнтів установи є внутрішньо переміщені особи. Розроблені і реалізуються згідно з виділеним фінансуванням загальнодержавні і місцеві житлові програми. Вони передбачають як придбання житла у власність, так і надання ВПО соціального орендного житла.

Держмолодьжитло готове взяти участь у розробці й реалізації стратегії забезпечення житлом переміщених осіб як категорії, що найбільше зазнала руйнівного впливу воєнних дій.