МІЖВІДОМЧА КОМІСІЯ ВІДІБРАЛА ОБ'’ЄКТИ ЗА ПРОГРАМОЮ «ДОСТУПНЕ ЖИТЛО»

22 листопада, в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України відбулося засідання Міжвідомчої комісії з розгляду пропозицій щодо формування переліку об’єктів житлового будівництва, на добудову (будівництво) яких або придбання житла в яких можуть спрямовуватися кошти, передбачені у державному бюджеті за програмою «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла».

Змінами у Державний бюджет України на 2017 рік, які відбулись у червні передбачено фінансування за «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» в обсязі 30,0 млн гривень, головним розпорядником якої є Мінрегіон. А Порядком надання державної підтримки для забезпечення громадян доступним житлом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №140 від 11.02.2009, визначено, зокрема, механізм розгляду пропозицій від забудовників.

Перевагу мали об’єкти з вищим ступенем будівельної готовності.

Під час засідання затверджені об’єкти з числа тих, документи щодо яких надійшли на розгляд Міжвідомчої комісії. В Чернівецькій області, згідно Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва  та  ЖКГ України до переліку об’єктів на добудову (будівництво) або придбання житла в яких, можуть спрямовуватись бюджетні кошти, ввійшло приватне підприємство «РУВІ-2010», м.Чернівці, вул.. Героїв Майдану, 111-Д.

Після перевірки фінансово-економічного стану об‘єктів будівництва та забудовників у встановленому порядку, з останніми будуть укладені відповідні договори щодо участі в Програмі.