ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛО ПРАГНЕ ДО ПРОЗОРОСТІ В РОБОТІ

Держмолодьжитло прагне до прозорості в роботі

Держмолодьжитло послідовно рухається до відкритості і прозорості процедур відбору і моніторингу будівельних компаній, які беруть участь у житлових програмах, що фінансуються із державного та місцевих бюджетів. Не менш важливе завдання – забезпечення прозорого доступу громадян до одержання державної підтримки на будівництво та придбання житла і до житлового кредитування.

Про це заявив голова правління установи Сергій Комнатний 18 квітня під час зустрічі з представникамиМіжнародної організації з розвитку права (IDLO) в Україні Леваном Бежашвілі та Сергієм Дрозачем. Участь у зустрічі також взяла уповноважена з антикорупційної діяльності Держмолодьжитла Любов Паустовська.

За підсумками зустрічі досягнуто домовленості про започаткування співпраці Фонду з IDLOз метою забезпечення прозорості та доступності отримання громадянами послуг, унеможливлення корупційних ризиків у роботі установи.

Зокрема, йшлося про допомогу експертів IDLO для удосконалення технологічних процесів Держмолодьжитла в частині спрощення процедур відбору будівельних компаній та їхньої участі у державних житлових програмах. Також обговорювалася можливість збільшення обсягу відкритих даних і надання фахових консультацій з розробки нормативно-правової бази в частині покращення доступу до публічних записів.

Довідка.

IDLO (International Development Law Organization, Міжнародна організація з розвитку права) – єдина міжнародна міжурядова організація, наділена мандатом утвердження принципів верховенства права. Працює більш ніж у 90 країнах у сфері законності, зміцнення інститутів влади, доступу до правосуддя і сталого розвитку.