«ДОСТУПНЕ ЖИТЛО»: МАЙЖЕ ПІВТИСЯЧІ ЗАЯВ ПОДАНО ОНЛАЙН

Нарада Кліпарт

Можливість зареєструватися для участі в державній програмі «Доступне житло» через інтернет-сайти регіональних управлінь Держмолодьжитла без особистого відвідування фахівця викликала зацікавлення громадян.

Протягом першого тижня роботи нового каналу реєстрації (з 2 до 6 квітня) надійшло 467 онлайн-заяв від українців. Усі вони зареєстровані для участі в програмі.

Найбільше, 308 заяв, за 5 днів подано онлайн до Іпотечного центру Держмолодьжитла у Києві й Київській області. 24 заяви через електронні канали надійшло у Дніпропетровській області, 23 – у Харківській, 21 – в Одеській, 17 – у Кіровоградській.

Загалом станом на 6 квітня 2018 року регіональними управліннями Держмолодьжитла зареєстровано 5301 заяву від громадян для участі в програмі «Доступне житло». Майже половина з них – у столиці та області (2349). У Харкові й області – 543 заяви, на Одещині – 332, Дніпропетровщині – 229, Сумщині – 205, Полтавщині – 199, Вінниччині – 195. Люди, які розраховують на державну підтримки у придбанні житла в розмірі 30 чи 50 відсотків його вартості, є у кожній області України.

Нагадаємо, з 2 квітня ц.р. на сайтах регіональних управлінь Держмолодьжитла почав працювати новий сервіс – подання заяв для участі в державній програмі надання підтримки для придбання доступного житла.

 

Детальні інструкції для бажаючих скористатися послугою розміщені на сайтах усіх РУ Фонду і офіційному сайті установи за адресою:
https://www.molod-kredit.gov.ua/pres-tsentr/novyny/podacha-zaiavy-onlain
.