Новини регіонів України: на зв’язку Херсон, Миколаїв і Запоріжжя

Херсонщина: схвалено проект житлової програми в Каховці

04 17У місті Каховка на засіданні виконавчого комітету міської ради за участі директора Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрія Волковича, керівників будівельної компанії "Молодіжний житловий комплекс" Сергія Кіщенка, Андрія Яценка і депутатів Каховської міської ради схвалено проект Програми розвитку молодіжного житлового кредитування у місті Каховка на 2019-2022 роки.

Мета програми – створення умов для підвищення рівня забезпеченості житлом мешканців Каховки, які згідно із законодавством визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов, у тому числі першочергово – учасників АТО та їхніх сімей. Інша важлива мета програми – сприяти стабілізації соціально-демографічної ситуації в місті Каховка.

За результатами обговорення заплановано винести програму на розгляд сесії Каховської міської ради, яка відбудеться 25 квітня, з передбаченням у місцевому бюджеті коштів на її фінансування у 2019 році.

Сподіваємося, за підтримки Каховської міської влади вже цього року перші молоді родини отримають пільгові кредити на будівництво власних осель.

Миколаїв: триває реалізація житлових програм

04 17 1Під головуванням заступника міського голови Миколаєва Ю. Андрієнка за участю в.о. директора Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла Василя Федорончука, керівників структурних підрозділів Миколаївської міської ради відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва у Миколаєві.

Керівник Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла доповів про виконану роботу у І кварталі 2019 року за програмами, які реалізовує регіональне управління. Зокрема, 2019 року за кошт, виділені з міського бюджету, вже укладено 7 кредитних договорів на майже 4,8 млн грн. Це дало можливість молодим миколаївцям придбати понад 377 кв. м житла в будинку, що будується в мкрн. Північний. Планується, що об'єкт здадуть в експлуатацію у ІІ кварталі цього року.

Прозвучало повідомлення про наявність коштів для надання кредитів молодим сім’ям у квітні.

Також під час засідання були погоджені списки кандидатів, які зареєстровані в Миколаївському регіональному управлінні Держмолодьжитла, для надання у  ІІ-ІІІ кварталах 2019 р. пільгових кредитів за рахунок коштів міського бюджету.

Запоріжжя: участь Держмолодьжитла у розробці Стратегії розвитку регіону

04 17 2Директор Запорізького регіонального управління Держмолодьжитла Юрій Щербина взяв участь у засіданні робочої підгрупи «Підвищення якості житлово-комунальних послуг та розвиток будівельної галузі» з розробки проекту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2027 року та Плану заходів на 2021-2023 роки з її реалізації.

Засідання пройшло під керівництвом директора Департаменту житлово-комунального господарства і будівництва ЗОДА Віталія Литвиненко.

До складу підгрупи увійшли фахівці профільного департаменту, представники Запорізького РУ Держмолодьжитла, громадські об’єднання, забудовники тощо.

Під час засідання фокус-групи «Розвиток будівельної галузі, житлове будівництво» було розглянуто такі питання:

- Аналіз впровадження попередньої стратегії;

- Аналіз основних тенденцій і проблем соціально-економічного розвитку області.

Учасники внесли свої пропозиції до проведення SWOT-аналізу за напрямом діяльності «Розвиток будівельної галузі, житлове будівництво».

 

Розробка нової Стратегії регіонального розвитку триватиме до 2020 року.