Статутний капітал Держмолодьжитла збільшений на 21 мільйон гривень: більше кредитів для молодих родин

Наказом Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України збільшений статутний капітал Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» на 21 млн грн за рахунок коштів Державного бюджету України на 2023 рік.

Відповідні зміни до статуту установи підписав Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр Олександр Кубраков.

Таким чином, статутний капітал Держмолодьжитла сягнув 632,308 млн грн.

Кошти, які додатково поповнили статутний капітал Фонду, заплановано спрямувати на надання пільгових іпотечних кредитів для молодих сімей і одиноких молодих громадян.

Нагадаємо, з 1 лютого 2023 року Держмолодьжитло наблизило механізм іпотечного кредитування молоді до запитів і потреб молодих сімей. Такі кредити стали значно більш вигідними для українців.

Зокрема, змінений Порядок надання молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам довгострокових пільгових кредитів для будівництва (реконструкції) та придбання житла.

Молодіжне кредитування Держмолодьжитло здійснює на виконання Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2023 роки на підставі Постанови Кабінету Міністрів України №488 від 11 травня 2011 р.

Кредитування здійснюється за рахунок коштів статутного капіталу Держмолодьжитла, сформованого Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Умови програми розміщені на сайті Фонду за посиланням.